Serveis

El centre S’estel ofereix el primer cicle d’educació infantil que comprèn l’educació dels infants des dels quatre mesos fins als tres anys de vida

MENJADOR

Comptam amb cuina pròpia i elaboram els nostres menús segons les necessitats dels infants. Són menús adaptats a l’edat i a la temporada i de cuina mediterrània. Menú del mes

ASSESSORAMENT PEDAGÒGIC

Comptam amb un equip d’experts i treballam orientant les famílies davant les incerteses que van sorgint, sempre des de la prevenció

L

BONUS ESCOLAR

És un ajut que l’Ajuntament de Palma dóna a les famílies amb necessitats econòmiques i/o socials.

ESPAIS FAMILIARS

Convidam les famíles a participar en algunes de les activitats o per tractar temes d’interès com l’adaptació, el son, el control d’esfínters o l’alimentació

SERVEI DE MENJADOR CEIP AINA MOLL I MARQUÈS

Els infants del 2n cicle que han estat escolaritzats al nostre centre tenen l’oportunitat de venir a dinar a S’estel

La nostra metodologia es basa en l’organització de propostes que afavoreixen el desenvolupament harmònic i les capacitats de l’infant.

En primer lloc treballam l’atenció i la formació d’hàbits d’autonomia, personals i socials

Treballam amb propostes com:

PSICOMOTRICITAT

La pràctica psicomotriu permet que l’infant pregui consciència dels propis moviments, del seu cos i del seu entorn.

La pràctica psicomotriu acompanya les activitats lúdiques de l’infant. Està concebuda com un itinerari de maduració que afavoreix el pas del plaer d’actuar al plaer de pensar i permet que l’infant s’asseguri enfront de les seves angoixes

Bernard Aucouturier

KIDS&US

És un mètode d’aprenentatge que permet introduir els infants en el coneixement de la llengua anglesa. En aquesta edat l’infant es familiaritza amb els sons i la musicalitat de l’idioma nou, així com amb la comprensió. S’utilitza una metodologia basada en el procés natural d’adquisició de la llengua materna, emprant un ordre determinat, natural i espontani. Es transmet la llengua anglesa mitjançant jocs, cançons i activitats engrescadores.

CANCIONES PARA MATILDA

Aquest projecte està basat en els principis bàsics de la teoria de l’aprenentatge musical d’Edwin Gordon i en la metodologia Musica in Culla. S’entén el llenguatge musical com un element evolutiu que contribueix al desenvolupament cognitiu i socioafectiu de l’infant, respectant les seves potencialitats, interessos i necessitats en cada etapa de desenvolupament. Conviden als infants a jugar amb la música i la converteixen en part natural i alegre de la infància alhora que els regala moments d’aprenentatge.

HORT

Fer l’hort escolar ajuda als infants a apropar-se a la natura i als seus petits misteris. És un petit espai on els infants poden observar i explorar les característiques dels diversos elements que en formen part. L’hort ofereix un context idoni per gaudir d’experiències gratificants, enriquidores i úniques per als infants com poden ser cavar, sembrar, regar, tenir cura de les plantes, observar el procés d’evolució i de creixement, observar petits insectes, etc.  i tot això englobat en un marc pràctic, vivencial i de manipulació. Amb aquesta proposta d’activitat treballem la responsabilitat i la sensibilitat que hem de tenir envers l’entorn.

EXPERIMENTACIONS PLÀSTIQUES

Les produccions plàstiques esdevenen una activitat fonamentalment lúdica en què l’infant se submergeix amb totes les seves vivències i emocions. Els infants fan exercicis plàstics amb motivacions diverses. Sovint els fan per jugar, sentir els materials i gaudir-ne, i altres vegades, quan encara no són capaços d’expressar-se per mitjà del llenguatge verbal, el llenguatge plàstic es converteix en un mitjà essencial de comunicació amb l’entorn.

TALLERS DE CUINA

La cuina desenvolupa en els infants moltes capacitats, ja que mentre cuinem treballem el llenguatge, els colors, les formes, les matemàtiques, etc. i alhora compartim, treballem en equip i eduquem per a tenir uns bons hàbits d’alimentació. Aquesta proposta d’activitat desperta a través dels sentits el plaer de menjar aprenent a veure els aliments des d’un angle completament diferent, apreciant-los, tocant-los, cuinant-los i tastant-los.

INSTAL·LACIONS

Es tracta d’un espai on l’infant viu els aprenentatges de manera lúdica, agradable i plaent. Les experiències d’aprenentatge són gratificants i li esdevenen estímuls que motiven el seu interès per aprendre coses noves. Amb aquesta dinàmica aprenen a construir nous significats de la realitat que els envolta a partir de l’exploració de l’entorn, la interpretació i el raonament. Gaudeixen de l’activitat lúdica en un ambient favorable i acollidor. L’infant, per mitjà del joc, va establint vincles afectius amb els altres i, alhora, interioritza normes i pautes de convivència bàsiques.

JOC HEURÍSTIC

És una activitat que aprofita les accions espontànies dels infants i les potencia. Contribueix a desenvolupar el pensament, el llenguatge, la relació personal, els sentits i la descoberta alhora que ajuda a desenvolupar la coordinació oculo-manual. El joc heurístic és una activitat molt completa, ja que exercita i enriqueix les capacitats físiques, mentals, emocionals i socials dels infants.

FESTES

A S’estel celebram festes com LaTardor, la Bunyolada, Nadal, Sant Antoni, Carnestoltes, La Primavera,  Sant Jordi, els aniversaris i una gran festa de fi de curs.

SORTIDES

Els infants de 2-3 anys fan diverses sortides al llarg del curs i visiten llocs com els Jardins de la Misericòrdia, fan una visita a un betlem, van amb el tren a Sóller, visiten una granja d’animals, etc. Els infants d’1-2 anys també s’inicien a les sortides i visiten el Mercat de l’Olivar i van un matí a jugar al parc de la plaça dels Patins.

TEATRE

Al llarg del curs comptam amb diverses actuacions de conta contes amb les que els infants gaudeixen de debò.